Mida me seni õppinud olemeIGA PÕNEV LUGU
ALGAB ÕLLEKLAASIGA

Pruulimine on meie elu, õlu on meie vesi, nii et ära raiska aega muude asjade joomisele

Laager

Laager on õlle tüüp, mis kasutab põhjakääritamist, millele järgneb kääritamine madalal temperatuuril.
Praegu on see kõige levinum õlusort, mille osakaal maailma tarbimises ulatub 80%-ni.
Tüüpiline laager-tehnoloogia on see, et pruulitud õlu jahutatakse, lisatakse pärmi ja pumbatakse mahutisse, kus virre käärib umbes nädala.
Samal ajal hoitakse oksüdatsiooni vältimiseks teatud temperatuuri. Laager käärib temperatuuril + 5 … + 12 ° C.
Põhikäärimise lõpus on õlu karboniseerimine hermeetiliselt suletud soontega. Pärast diasetüüli lagunemist jahutatakse õlu ja saadetakse vananevasse laagrisse.
Silindrikujuliste kooniliste mahutite kasutamisel eemaldatakse pärm pärast jahutamist.
Lahtise käärimise korral eemaldatakse pärm, viies õlle avatud kääritist laagerpaaki.
Õlu käärib umbes 21 päeva, mõnikord kauem. Seejärel õlu filtreeritakse ja väljastatakse.

https://narvabeer.ee/wp-content/uploads/2019/12/bence-boros-8T5UAV6KkZA-unsplash-scaled.jpg

Ale

Ale käärib tavaliselt teiste õlusortidest lühema aja jooksul ja kõrgemal temperatuuril.
Käärimine sellistes tingimustes vähendab põhjakäärinud õlu tootmiskulusid – pole vaja külmutusseadmeid ega keldreid ning toote kvaliteet ei kannata.
Kõrgemal käärimistemperatuuril sünteesib pärm mitmesuguseid estreid ja muid sekundaarseid maitseid. Seetõttu on ale sageli “puuviljase” maitsega.

Käsitööõlu eelised

Käsitööõlu tootmise retsept tagab kasulike koostisosade ohutuse.
Väikesed kogused seda alkohoolset jooki võivad vererõhku langetada. Selle põhjuseks on hea kolesterooli sisaldus humalas, mis on võimeline laiendama veresooni, vabastades seeläbi verevoolu.
Õlu on antidepressant ja selles sisalduvad B-vitamiinid aitavad toetada närvisüsteemi. Mõnikord on kasulik lõõgastuda ja anda kehale puhkus kogunenud stressist.
See on mõõduka koguse õlu joomine!

Mida me seni õppinud olemeTEATUD ÕLUT ON PEAD JUUA

CHEERS!
4.50€
Hämmastav õlu mahlase kirsi maitse, värvi ja hõrguga.

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: 4.5%

Pudeli Suurus: 1 L
PREMIUM LAAGRIÕLU
4.30
Hele laager. Spetsiaalse Narva Pruulikoja tehnoloogia abil pruulitud hele filtreerimata õlu.

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: 4.5%

Pudeli Suurus: 1 L
MÄRZEN
4.30
Humalaga tasakaalustatud paksu filtreerimata õlu, millel on linnaste maitse ning teravilja magusus.

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: 5,2%

Pudeli Suurus: 1 L
BALTIC PORTER
4.50
Kõige maitsvam õlu, mis on pruulitud traditsiooniliste inglise retseptide järgi.

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: 7,1%

Pudeli Suurus: 1 L
BUMBLEBEE BEER
4.50
Proovige see! Vürtsikas aromaatne kollakas-merevaik meemaitseline õlu.

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: 5,3%

Pudeli Suurus: 1 L
NARWEIZENBIER
4.50
Ale pruulitud klassikalise Narva retsepti järgi!

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: 5,2%

Pudeli Suurus: 1 L
TRUE GINGER
4.50
Põletav ja saaremaiту ingverimaitseline õlu!

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: 4,6%

Pudeli Suurus: 1 Liiter
NARVA KALI
2.70
Eesti vana traditsiooni järgi valmistatud looduslik kalja.

Päris kali valmistab ainult käärimisel!

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: Alkoholi kuni 1,2%

Pudeli Suurus: 1 L
FRESH HOP PILSNER
4.30
Filtreerimata Pilsner värske ja aromaatse humalamaitsega.

Lisainfo:

Alkoholisisaldus: 4,2%

Pudeli Suurus: 1 L